När du tänker på ostkällare, kanske du ser en mörk, kall plats framför dig, där tiden nästan verkar ha stannat. På sätt och vis har du rätt! Det är nämligen här ostarna får sin unika karaktär och smak, tack vare en process som kräver både tid, tålamod och noggrannhet.

Ostkällaren på Falbygdens Osteria

I direkt anslutning till vår butik ligger vår anrika ostkällare. Ostkällaren ger oss möjlighet att själva skapa ännu godare smaker. Här trängs många begynnande smakrika ostar för att så småningom se dagens ljus. På väggen syns farfar Folke som 1878 grundade Falbygdens Ost, och även var den som började injicera osten med olika smaksättare.

Ostarna vi lagrar, säljer vi självklart i butiken. I samband med våra guidade turer och ostprovningar kan själv testa att injicera din egen ost!

Robert Bengtsson, femte generationens ostföretagare.

En glimt från vår ostkällare, där många goda och spännande smaker får växa fram.

X