Ostupplevelser

Ostupplevelser

Följ med på smak- och kunskapstur i ostarnas värld! På Falbygdens Osteria erbjuder dig fem upplevelser att välja bland. Samtliga ostupplevelser och priser är baserade på minimum 10 personer i gruppen, men självklart passar våra upplevelser även för mindre grupper.


Lilla Ostskolan

Upplevelsen inleds med en kort historik om företaget Falbygdens Osts resa, som startade år 1878. Därefter guidar vår ostguide/fromager er i ostens historia, tillverkning, lagring och smaker. Ni presenteras en ostbricka med 5 utvalda hårda och mjuka ostar i varierande styrka och stil. Gemensamt testar vi sedan ostarnas smak, texturer och egenskaper var för sig, och därefter tillsammans med tillbehör som marmelader/kex.

Pris 200 kr per person eller minimum 2 000 kr – se även tillval nedan
Längd: cirka 60 minuter
Plats: Ostakademin Falbygdens Osteria


Ostskolan Mellan

Upplevelsen inleds med en kort historik om företaget Falbygdens Osts resa, som startade år 1878. Därefter guidar vår ostguide/fromager er i ostens historia, tillverkning, olika osttyper och lagring. Ni presenteras en ostbricka med 10 utvalda hårda och mjuka ostar i varierande styrka och stil. Gemensamt testar vi sedan ostarnas smak, texturer och egenskaper var för sig, och därefter tillsammans med tillbehör så som marmelader/kex/oliver etc.

Pris 300 kr per person eller minimum 3 000 kr – se även tillval nedan
Längd: cirka 60-75 minuter
Plats: Ostakademin Falbygdens Osteria


Stora Ostskolan

Upplevelsen inleds med en kort historik om företaget Falbygdens Osts resa, som startade år 1878. Därefter guidar vår ostguide/fromager er i ostens historia, tillverkning, lagring och smaker. Ni presenteras en ostbricka med 15 utvalda hårda och mjuka ostar i varierande styrka och stil. Gemensamt testar vi sedan ostarnas smak, texturer och egenskaper var för sig, och därefter tillsammans med tillbehör som marmelader/kex/oliver etc.

Pris 400 kr per person eller minimum 4 000 kr – se även tillval nedan
Längd: ca 75-90 minuter
Plats. Ostakademin Falbygdens Osteria


Tour de France

Häng med på en tur Frankrike runt: Vi provar 5 AOC- ostar och 7 andra spännande franska ostar. Exempel på ostar: Camembert i norr, Roquefort i söder, Getost i väst och Comté i öst.

Pris 350 kr per person eller minimum 3 500 kr – se även tillval nedan
Plats: Ostakademin Falbygdens Osteria


Guidad tur i vår ostkällare

Upplevelsen inleds med en kort historik om företaget Falbygdens Osts resa, som startade år 1878. Vi besöker därefter vårt ostlager där vi berättar om hur vi lagrar ost på bästa sätt, där får ni också prova 5 av våra olika källarlagrade ostar.

Pris 100 kr per person eller minimum 1 000 kr.
Plats: Ostkällaren Falbygdens Osteria


Tillval till upplevelser

Tillval till upplevelserna:
TOUR DE FRANCE, STORA OSTSKOLAN,
OSTSKOLAN MELLAN, LILLA OSTSKOLAN

 • Guidad tur i vår ostkällare 30 minuter
  Upplevelsen inleds med en kort historik om företaget Falbygdens Osts resa, som startade år 1878. Vi besöker därefter vårt ostlager och provar 2 av våra ostar.
  Pris: 50 kr per person
  Plats: Ostkällaren Falbygdens Osteria
 • Smaksätt din egen ost
  Innehåll: kort historik om företaget Falbygdens Osts resa, som startade år 1878. Berättelsen om hur vi började smaksätta ost genom injicering. Därefter får var och en smaksätta sin egen ost (500g) med whisky, päroncognac, portvin eller OP- Andersson.
  Pris 100 kr per person
  Plats: Ostakademin Falbygdens Osteria

Villkor och övrig information

 • Samtliga priser är baserade på minimum 10 personer i gruppen.
 • Alla priser är angiva inklusive moms (f n 12 %)

Ytterligare information

Är du intresserad av att veta mer eller vill boka, kontakta:
Robert Bengtsson tel 0515-71 72 34, 070-266 66 56

X