Falbygdens Osteria, Konstnatten 2025 – den 26–28 september. Botanisera bland hundratals ostar och delikatesser i butiken, och njut av den goda ostbuffén i vår restaurang. Men framför allt; välkommen till vår 101 (!) sorters ostprovning.
101 (!) sorters ostprovning
Välkommen till Falbygdens Osteria under Konstnatten 2025 – med 101 (!) sorters ostprovning i dagarna tre. Vi erbjuder även guidade turer i vår anrika ostkällare (bokas på plats).
Ost är inte bara ofantligt gott – det är ett hantverk och en konst. Ett omsorgsfullt lagrat och smaksatt stycke smaskighet. I vår långa ostprovning bjuds du på smakprover både från vår egen källare och från andra länder.
Lördag kväll: Guidade rundturer i ostkällaren
På lördagkvällen under Konstnatten kör vi ett flertal guidade turer i ostkällaren. Du bokar på plats på Osterian. Här får du höra om företaget Falbygdens Osts historia, som startade år 1878 och självklart besöka vårt ostlager där vi berättar om hur vi lagrar ost på bästa sätt. Du får även prova några av våra olika källarlagrade ostar. Guidade turer genomförs lördag kväll den 27 september, en gång i timman från kl. 18.00.
Vi har både guidade turer och ostprovningar året om! Vill du boka, hör av dig på telefon 0515-71 72 37 eller meddela oss på Instagram eller Facebook så tar vi kontakt med dig.
Öppettider under Konstnatten:
Restaurangen inom parentes.
Fredag 26/9: 10.00-23.00 (11.30-22.00)
Lördag 27/9: 10.00-24.00 (10.00-23.00)
Söndag 28/9: 11.00-16.00 (11.00-16.00)
Här ser du våra utvalda ostar under Konstnattens ostprovning 2024. 2025 har vi bytt ut nästa hälften av ostarna och dessutom lagt till ännu en sort!
- Chilicheddar
- Svensk Cheddar 36 mån
- Cheddar Extra Mature
- Osterians Vitlöksost
- Whiskycheddar
- Osterians Paprikaost
- Osterians Ålleberg
- Falbygdens Blå
- Osterians Starkost
- Getost med honung
- Ramslöks- och vitlöksbrie
- Tryffelbrie
- Délice de Bourgogne
- Brie de Meaux
- Brie du Grand Pére
- Saint Agur
- Fransk Alpost
- Roquefort Papillon
- Bestorp Special
- Montagnolo Affiné
- Havgus 12 mån
- Efterglød
- Flödeost Vitlök
- Flödeost Pikant
- Vitlöksroulé
- Saint Albray
- Taleggio
- Gräddost
- Pestoost
- Camembert
- Singoalla Fontina
- Gruyère
- Thunderstorm
- Pecorino Romano
- Kaltbach Creamy
- Kaltbach Gold
- Kaltbach Tryffel
- Almnäs Tegel
- Wrångebäck
- AOP Morbier
- Appenzeller
- Rökt ost
- Rökt ost med peppar
- Fransk Bondost
- Chevrette Mild
- Manchego
- Getost med honung och timjan
- Bondmoran
- Port Salut
- Boxholms Kryddost
- Montmorot
- Kata
- Formaggio di Italia
- Castello ring gräslök
- Castello ring ananas
- Castello ring kokos lime
- Osterians Färskost – Körsbär
- Osterians Färskost – Ramslök, vitlök, gräslök
- Osterians Färskost – Hjortron
- Osterians Färskost – Tryffel
- Osterians Färskost – Pepparrot
- Stilton
- Grevé® 17%
- Präst® 17%
- Herrgård® 17%
- Morfars Päroncognac
- Rökt Cheddar
- Grevé® 18 mån
- Morfars Brännvinsost 12 mån
- Samsö
- Parmigiano Reggiano 36 mån
- Svecia 24 mån
- Kleva
- Skipper
- Svarta Sara
- Gamle Ole
- Castello Chili Brie
- Perbacco
- Itche Bai
- Cambozola
- Göta
- Chévre
- Chaumes
- Flödeost Svartpeppar
- Flödeost Apelsin
- Vesterhavsost
- Castello Cheddar Peppar
- Osterians Färskost – Ananas
- Herrgård® 18 mån
- Präst® 18 mån
- Kvibille Ädelcreme
- Gorgonzola
- Manchego Valdehierro
- Morfars Brännvinsost 18 mån
- Kvibille Cheddar 6 mån
- Guldädel
- Svensk Ädelost
- Castello Pink Pepper
- Castello Danablue
- Billinge







