Bilden lånad av falbygdensost.se

Ostbricka med cheddar och pepparkaka

200 g cheddar
1 dl portvin
1½ dl torkad frukt körsbär
12 pepparkakor

Gör så här:
Lägg de torkade körsbären och portvinet i en burk. Täck över och låt stå i kylen i upp till tre dagar. Ta ut, låt rinna av och servera med pepparkakor och cheddar.

Panerad getost

200 g getost t ex chèvre
2 ägg
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
5 dl panko

Alternativ på kryddning
2 krm chipotlepasta
1 msk färsk rosmarin finhackad
2 msk färsk timjan finhackad
½ tsk rosépeppar krossad

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Dela osten i 12 bitar och tryck ihop varje bit till en boll. Vispa ihop två ägg i en skål. Blanda paprikapulver, salt, pankoströbröd och eventuellt kryddning i en djup tallrik. Doppa varje ostboll i ägg, och rulla sedan i ströbrödet. Upprepa så att bollarna blir dubbelpanerade, och placera på plåten. Grädda i 15-20 minuter, tills bollarna blivit gyllene. Det gör ingenting om getosten läcker ut lite, det blir också gott! Ta ut plåten och låt getosten vila i två minuter innan servering.

Bilden lånad av falbygdensost.se

X